Pieni kynäteline 1/5

Hyviä viisaita neuvoja ja kaskuja on maailmassa vaikka millä mitalla. Minun suosimani voi löytää pienestä ja hyvin vanhasta kynätelineestä, jossa on vuoden jokaiselle viikolle jokin viisaus, jota noudattamalla menestyisi elämässä paremmin tai tulisi onnellisemmaksi. Joskus silloin tällöin käyn ne kaikki läpi ja pohdiskelen jokaista hetken aikaa. Mietin, miten tämä mahtaisi liittyä elämääni. Tässä on tuon kynätelineen ensimmäisten kymmenen viikon viisaudet:

1. Ei sillä ole merkitystä, mitä tiedät, vaan mitä teet sillä, mitä tiedät.

2. Elämä on arvokasta, mikäli sen päämääränä on jotain arvokasta.

3. Elämä on kuin polkupyörällä ajoa. Kaatua voi vain, jos lakkaa polkemasta.

4. Mikäli teet virheen, ole tarpeeksi suuri myöntääksesi sen, tarpeeksi viisas oppiaksesi siitä ja tarpeeksi vahva korjataksesi sen.

5. Huolestuminen on mielikuvituksen väärinkäyttöä.

6. Luoja on antanut meille kaksi päätä. Toisella istumme ja toisella ajattelemme. Menestys on riippuvainen siitä, kumpaa päätä me käytämme enemmän.

7. Ihmisten välillä ei ole suuria eroja, mutta pienet erot ovat sitäkin tärkeämpiä. Kysymys on siitä, onko ihmisten asennen negatiivinen vai positiivinen.

8. Kun huomaat, kuinka isoiksi pienet asiat muuttuvatkaan, voit vakuuttua, ettei pieniä asioita ole olemassakaan.

9. Emme koskaan saa toista tilaisuutta hyvän ensivaikutelman tekemiseen.

10. Menestys on yhtä kuin toiminta. Menestyvät ihmiset ovat koko ajan liikkeellä. He tekevät myös virheitä, mutta eivät koskaan anna periksi.

1 kommentti:

Linnea kirjoitti...

Mielenkiintoisia asioita ylpeänä luin täältä netistä! On se maailma vaan niin muuttunut, ennen sitä juteltiin asioista ja tekemisistä kasvokkain, mutta kait tämä on sitten tätä päivää! Olen ehkä hieman vaikeasti lähestyttävä persoona, vai mitä se oli : ) Erityisesti mieltäni lämmitti "hyvin vanhan" kynätelineen uusiokäyttö. Enpä olisi 13(!) vuotta sitten arvannut, että se päätyy poikani luettavaksi ja saa aikaan syviä pohdintoja. Kynätelineellä on ihan oma tarinansa, jonka kerron sitten ihan kasvokkain jos sattuu kysymään. Jatka samaan malliin Klaus! Love äit