Kiitos!

Kiitos kaikille äänestäneille, kampanjassa mukana olleille ja muille tukijoille! Yritettiin tehdä Suomesta vähän ympäristöystävällisempi, nuorempi ja suvaitsevaisempi. Tällä kertaa ei riittänyt, mutta seuraavissa vaaleissa uskon pärjääväni jo paremmin.

Valtakunnallisesti Vihreillä ei mennyt hyvin, mutta Satakunnassa saatiin kasvatettua äänimäärää, mikä on näissä olosuhteissa hyvä saavutus. Se kertoo myös siitä, että me tehtiin hyvä kampanja, meillä oli hyviä ehdokkaita ja meitä äänestettiin.

Nyt aion olla huhtikuun vielä Satakunnassa. Satakunnan vihreät nuoret ja opiskelijan ry:n toimintaa järjestämässä, sen puheenjohtaja kun olen. Jos olet kiinnostunut toiminnasta, niin ota yhteyttä!

Toukokuussa aion palata Lappiin, kerätä 20 op ja ottaa kesäkuussa avoimia kieliopintoja 6 op. Heinäkuussa onkin sitten jo armeija, jossa voi vierähtää vuosi. Sen jälkeisestä ajasta en osaa sanoa varmaksi enää muuta kuin sen, että politiikan teko jatkuu!

Morjesta!


Olen Klaus Unkuri, 20-vuotias poliitikko. Kotoisin olen Nakkila-Harjavalta -akselilta. Kirjoitin itseni ylioppilaaksi viime keväänä ja nyt opiskelen Lapin yliopistossa Rovaniemellä politiikkatieteitä.

Määrittelen politiikkani tekojen kautta pelkkien titteleiden sijaan. Pidin nuorisotilaa Nakkilassa kaksi vuotta. Perustin Harjavallan nuorisovaltuuston. Suomen Nuorisovaltuustojen Liitossa - Nuva ry:ssä olen järjestänyt tapahtumia, pitänyt koulutuksia ja vastannut piirijärjestöjen perustamisesta koko Suomeen.

Viime syksynä aloin vaikuttamaan enemmän Vihreissä. Elävöitin Lapin vihreät nuoret ja opiskelijat ry:n ja nyt keväällä olen tehnyt samaa Satakunnan vihreät nuoret ja opiskelijat ry:ssä. Kevääni on tosin täyttynyt pääasiassa kansanedustajaehdokkuuteen liittyvistä jutuista.

Olen ehdokkaana, koska haluan vaikuttaa. Kansanedustajaksi pääsy on ollut haaveeni pienestä asti ja kansanedustajana haluan pitää huolen, että sinulla, Suomella ja maailmalla olisivat asiat hyvin.

Tämän hetken tärkeimmäksi asiaksi koen ihmisen ja maapallon suhteen. On ilmastonmuutosta, ilmaston saastumista ja ydinvoimalaonnettomuuksia. Ympäristö ei kestä tätä menoa. On tärkeää, että sopeutamme elämämme niin, että voimme elää täällä vielä vuosisatojenkin päästä.

Ihmisillä tulee olla hyvä olla. Jokaisen tulee saada elää ihmisarvoista elämää riippumatta siitä, millainen ihminen hän on.

Nuorena koen myös tärkeäksi ajaa nuorten etuja päätöksenteossa. Nyt hyvinvoiva nuoriso tuottaa hyvinvointia myös tulevaisuuteen, jolloin olen toivottavasti edelleen päättämässä asioista.

Tutustu ihmeessä sivuihin tarkemmin ja lue ajatuksistani!

Nuoret äänestivät varjovaaleissa myös tosissaan

Nuorten varjovaalien lopputuloksien uutisoinnissa sai turhan paljon huomiota eniten ääniä saaneen ehdokkaan numero 69. Tästä saa aivan väärän kuvan nuorten kiinnostuksesta ja osallistumisesta näihin vaaleihin, sillä kuitenkin 90% äänestäneistä nuorista valitsi oman ehdokkaansa muista kuin pikkutuhmista syistä ja äänesti tosissaan. Joka vaaleissa osa annetuista äänistä hylätään sen vuoksi, että ihan aikuiset ihmiset äänestävät Aku Ankkaa.

Satakunnan eri oppilaitoksissa pidettiin 20 vaalipaneelia, joissa tuhannet oppilaat tutustuivat ehdokkaisiin ja puolueiden linjauksiin. Varjovaaleihin osallistui 12 oppilaitosta, joissa vain kuudessa pidettiin vaalipaneeli. Uskon, että ”ehdokas 69” ei ollut suosituin ehdokas oppilaitoksissa, joissa vaalipaneeli pidettiin. Tulokset myös selvästi todistavat sen, että vaalipaneeleihin ahkerasti osallistuneet ehdokkaat saivat hyvin ääniä ja tulivat valituiksi.

Vain äänestämällä voi vaikuttaa. Näissä vaaleissa valitaan myös nuorten edustajat seuraavaksi neljäksi vuodeksi. On tärkeää, että jokainen nuori antaa äänensä. Siksi kannustan jokaista äänestysikäistä nuorta valitsemaan oman ehdokkaansa ja äänestämään sunnuntaina.

Vaalirahoitusilmoitus

Julkaisen tässä vaalirahoitukseni. Jokainen ehdokas voi tehdä sen etukäteen ennen vaaleja, jotta äänestäjät voivat nähdä ehdokkaan sidokset. Rahojen ilmoittaminen kertoo avoimuudesta, jolla pyritään saamaan palautettua kansan luottamusta poliitikkoihin koko tämän vaalirahajupakan jälkeen.

Koko listan ennakkoilmoituksen tehneistä ehdokkaista löytää täältä.

Listaa pikaisesti selatessa voi tehdä muutaman havainnon. Esimerkiksi kokoomuksen ehdokkaista vain yksi koko Suomessa on tehnyt ilmoituksen. Huh, mitä avoimuutta. Keskustan ehdokkaista 21 on tehnyt. SDP:n ehdokkaista kymmenen. Perussuomalaisista 20. Vasemmistoliiton ehdokkaista 17. Vihreiden ehdokkaista 144 on ilmoituksen tehnyt. (vertailu tehty 4.4. 9.20)