Nuoret äänestivät varjovaaleissa myös tosissaan

Nuorten varjovaalien lopputuloksien uutisoinnissa sai turhan paljon huomiota eniten ääniä saaneen ehdokkaan numero 69. Tästä saa aivan väärän kuvan nuorten kiinnostuksesta ja osallistumisesta näihin vaaleihin, sillä kuitenkin 90% äänestäneistä nuorista valitsi oman ehdokkaansa muista kuin pikkutuhmista syistä ja äänesti tosissaan. Joka vaaleissa osa annetuista äänistä hylätään sen vuoksi, että ihan aikuiset ihmiset äänestävät Aku Ankkaa.

Satakunnan eri oppilaitoksissa pidettiin 20 vaalipaneelia, joissa tuhannet oppilaat tutustuivat ehdokkaisiin ja puolueiden linjauksiin. Varjovaaleihin osallistui 12 oppilaitosta, joissa vain kuudessa pidettiin vaalipaneeli. Uskon, että ”ehdokas 69” ei ollut suosituin ehdokas oppilaitoksissa, joissa vaalipaneeli pidettiin. Tulokset myös selvästi todistavat sen, että vaalipaneeleihin ahkerasti osallistuneet ehdokkaat saivat hyvin ääniä ja tulivat valituiksi.

Vain äänestämällä voi vaikuttaa. Näissä vaaleissa valitaan myös nuorten edustajat seuraavaksi neljäksi vuodeksi. On tärkeää, että jokainen nuori antaa äänensä. Siksi kannustan jokaista äänestysikäistä nuorta valitsemaan oman ehdokkaansa ja äänestämään sunnuntaina.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyl mä vaan klaus suo voisin äänestellä.