Katastrofi demokratian tilasta

Tilaan ei tullut tänään valvojaa. Siis yksikään kunnallisvaaliehdokas ei viitsinyt raahautua paikalle. Hajottavaa. En olisi uskonut.

Tässä muutama tilasto siitä, kuinka moni on mistäkin puolueesta ollut paikalla näinä neljänä kertana, kun olen tätä järjestänyt, katsotaan; Eka numero on tähän mennessä mukana olleiden ehdokkaiden määrä, toinen on ehdolla olevien määrä ja kolmas on suhteellinen osuus kyseisen puolueen ehdokasmäärästä ja viimeinen prosentti, kuinka paljon he ovat näissä olleet mukana.

Kokoomus; 4 (21) (19%) (80%)
Keskusta; 2 (40) (5%) (40%)
Vasemmistoliitto; 1 (16) (6%) (20%)
SDP; 1 (26) (4%) (20%)
Vihreät, de gröna 1 (4) (25%) (20%)

Hmm, mielenkiintoisia tilastoja. Tähän mennessä olisi voinut olla mukana viisi kertaa. Ehkäpä kaikkein mielenkiintoisin on tuo eka prosentti, joka kertoo, kuinka suuren "ponnistuksen" mikäkin puolue on tehnyt tämän koko homman hyväksi.

Poliitikot ihmettelevät, että miksi tavallista kansalaista ei kiinnosta politiikka. Poliitikot myös puhuvat hienoja sanoja siitä, kuinka yhteisöllisiä meidän pitäisi olla ja plaa plaa plaa. Tässä se kuitenkin nähtiin, että kuinka paljon he tosiasiassa viitsivät laittaa korteaan kekoon. Siis oikeesti.

Kokoomukselta tuli äsken (20.14) viesti, ettei tänään tule ehdokasta, mutta keskiviikkona kyllä. Kokoomus on myös ollut tässä koko projektissa enemmän mukana, kuin muut puolueet. Ovat oikeasti pitäneet huolta, että joka kerralle olisi tulossa joku. Tilastosta myös näkee, että he ovat "uhranneet" ehdokasmäärästää vapaaehtoisiksi 19%.

Vihreät ovat nyt ensikertaa ehdolla eivätkä he saaneet heti alussa tietoa tästä. Silti, heidän ponnistuksensa on ollut kaikkein suurin. Jep jep. Miettikääs tätä.

Keskusta on yleisesti ottaen "maaseutupuolue" ja onhan heitä ollut huimat kaksi! Mitä hyötyä on kuitenkaan suurista ehdokaslistoista, kun tässä näkee, kuinka paljon he ovat valmiita kuitenkaan laittamaan vapaa-ehtoista panostusta? Viimeksi keskiviikkona ei oltu paikalla, koska tänne tulevan henkilön jokin toinen kokous venyi. Soitin tänään myös nakkilan puheenjohtajalle ja hän vakuutti, että tänne olisi tulossa joku. No, missä se on?

Myös SDP:n alhainen osanotto ihmetyttää minua suuresti. Siis daa, tää koko homma on työväentalolla! Se on meidän vuokranantaja! Tosi hyvän kuvan antaa heistäkin...

On aika mielenkiintoista, kun puhutaan yhteisöllisyydestä ja siitä kuinka ihmisten tulisi tehdä toistensä hyväski asioita. Myös siitä ruikutetaan, että ihmisiä ei kiinnosta politiikka. No, nyt olisi voinut samalla kertaa sekä tehdä vapaaehtoistyötä nuorten hyväksi ja olla mukana tekemässä kunnallisvaaliohjelmaa, jota ovat jo useat nuoret netistä katsoneet. Tässä sitten kuitenkin nähtiin, miten ne muut asiat, kuten omat harrastukset, ne omat kokoukset tai vain kotisohva ja TV vaan on tärkeämpiä.

Suuret kiitokset kaikille osallistujille. Äänestäkää niitä, jos asutte Nakkilassa. Pohtikaa tarkoin, äänestättekö muita. Siis oikeesti.

Ei kommentteja: