Haastattelua, väittelyä ja paneelia

Tänään ohjelmassa oli haastattelu Satakunnan Kansan Virta-liitteeseen. Haastattelusta tuli hyvin jännä, koska en ole ollut vielä yhdessäkään median käsittelyyn liittyvässä koulutuksessa. Koulutuksen puute johtaakin ehkä jopa varomattoman vapaaseen käyttäytymiseen ja jutusteluun. Jännityksen ja kauhun sekaisilla tunteilla odottelen perjantain SK:n liitettä ja sen saamaa vastaanottoa.

Juttua varten toimittaja oli järjestänyt minulle tapaamisen Porin lyseon yläasteen politiikkakerhon kanssa. Olin lukenut kerhosta viime vuonna SK:sta ja sunnitelmissani oli jo pitkän aikaa ollut käydä heitä moikkaamassa. Erityistä ohjelmaa en ollut kerhoa varten valmistellut, mutta olin tulostanut harrastus-CV:ni mahdolliseksi keskustelunherättäjäksi. Kerhon jäsen Lasse Lund tarkkuikin siihen heti todeten, että hänenkin CV:nsä näyttää samankaltaiselta. Löytyy TET eduskunnassa, nuorisovaltuustotoimintaa ja Suomen nuorisovaltuustojen edustajistoon kuuluminen. Eikös tässä siis olisi aika hyvä konsepti nuorten aktivoimiseksi?

Keskustelumme oli vapaata, intensiivistä, väittelevää, perustelevaa, intohimoista, laajaa, spesifiä, eli kaikkea, mitä poliittinen keskustelu on parhaimmillaan ja vapaimmillaan. Olisi siinä Ståhlekin naurahtanut muutamaan otteeseen keskustelumme vapautuneisuudesta ja suoruudesta.

Illalla oli paneeli nuorisosta ja nuorison pahoinvoinnista. Paneeli sujui sinänsä ihan hyvin, joskin me panelistit onnistuimme antamaan aika masentavan kuvan suomalaisesta nuorisosta. Olisi ehkä pitänyt tuoda esille sitä vähän positiivisempaa todellisuutta, jota olin osana päivällä.

Ei kommentteja: