Kiitos!

Kiitos kaikille äänestäneille, kampanjassa mukana olleille ja muille tukijoille! Yritettiin tehdä Suomesta vähän ympäristöystävällisempi, nuorempi ja suvaitsevaisempi. Tällä kertaa ei riittänyt, mutta seuraavissa vaaleissa uskon pärjääväni jo paremmin.

Valtakunnallisesti Vihreillä ei mennyt hyvin, mutta Satakunnassa saatiin kasvatettua äänimäärää, mikä on näissä olosuhteissa hyvä saavutus. Se kertoo myös siitä, että me tehtiin hyvä kampanja, meillä oli hyviä ehdokkaita ja meitä äänestettiin.

Nyt aion olla huhtikuun vielä Satakunnassa. Satakunnan vihreät nuoret ja opiskelijan ry:n toimintaa järjestämässä, sen puheenjohtaja kun olen. Jos olet kiinnostunut toiminnasta, niin ota yhteyttä!

Toukokuussa aion palata Lappiin, kerätä 20 op ja ottaa kesäkuussa avoimia kieliopintoja 6 op. Heinäkuussa onkin sitten jo armeija, jossa voi vierähtää vuosi. Sen jälkeisestä ajasta en osaa sanoa varmaksi enää muuta kuin sen, että politiikan teko jatkuu!

Morjesta!


Olen Klaus Unkuri, 20-vuotias poliitikko. Kotoisin olen Nakkila-Harjavalta -akselilta. Kirjoitin itseni ylioppilaaksi viime keväänä ja nyt opiskelen Lapin yliopistossa Rovaniemellä politiikkatieteitä.

Määrittelen politiikkani tekojen kautta pelkkien titteleiden sijaan. Pidin nuorisotilaa Nakkilassa kaksi vuotta. Perustin Harjavallan nuorisovaltuuston. Suomen Nuorisovaltuustojen Liitossa - Nuva ry:ssä olen järjestänyt tapahtumia, pitänyt koulutuksia ja vastannut piirijärjestöjen perustamisesta koko Suomeen.

Viime syksynä aloin vaikuttamaan enemmän Vihreissä. Elävöitin Lapin vihreät nuoret ja opiskelijat ry:n ja nyt keväällä olen tehnyt samaa Satakunnan vihreät nuoret ja opiskelijat ry:ssä. Kevääni on tosin täyttynyt pääasiassa kansanedustajaehdokkuuteen liittyvistä jutuista.

Olen ehdokkaana, koska haluan vaikuttaa. Kansanedustajaksi pääsy on ollut haaveeni pienestä asti ja kansanedustajana haluan pitää huolen, että sinulla, Suomella ja maailmalla olisivat asiat hyvin.

Tämän hetken tärkeimmäksi asiaksi koen ihmisen ja maapallon suhteen. On ilmastonmuutosta, ilmaston saastumista ja ydinvoimalaonnettomuuksia. Ympäristö ei kestä tätä menoa. On tärkeää, että sopeutamme elämämme niin, että voimme elää täällä vielä vuosisatojenkin päästä.

Ihmisillä tulee olla hyvä olla. Jokaisen tulee saada elää ihmisarvoista elämää riippumatta siitä, millainen ihminen hän on.

Nuorena koen myös tärkeäksi ajaa nuorten etuja päätöksenteossa. Nyt hyvinvoiva nuoriso tuottaa hyvinvointia myös tulevaisuuteen, jolloin olen toivottavasti edelleen päättämässä asioista.

Tutustu ihmeessä sivuihin tarkemmin ja lue ajatuksistani!

Nuoret äänestivät varjovaaleissa myös tosissaan

Nuorten varjovaalien lopputuloksien uutisoinnissa sai turhan paljon huomiota eniten ääniä saaneen ehdokkaan numero 69. Tästä saa aivan väärän kuvan nuorten kiinnostuksesta ja osallistumisesta näihin vaaleihin, sillä kuitenkin 90% äänestäneistä nuorista valitsi oman ehdokkaansa muista kuin pikkutuhmista syistä ja äänesti tosissaan. Joka vaaleissa osa annetuista äänistä hylätään sen vuoksi, että ihan aikuiset ihmiset äänestävät Aku Ankkaa.

Satakunnan eri oppilaitoksissa pidettiin 20 vaalipaneelia, joissa tuhannet oppilaat tutustuivat ehdokkaisiin ja puolueiden linjauksiin. Varjovaaleihin osallistui 12 oppilaitosta, joissa vain kuudessa pidettiin vaalipaneeli. Uskon, että ”ehdokas 69” ei ollut suosituin ehdokas oppilaitoksissa, joissa vaalipaneeli pidettiin. Tulokset myös selvästi todistavat sen, että vaalipaneeleihin ahkerasti osallistuneet ehdokkaat saivat hyvin ääniä ja tulivat valituiksi.

Vain äänestämällä voi vaikuttaa. Näissä vaaleissa valitaan myös nuorten edustajat seuraavaksi neljäksi vuodeksi. On tärkeää, että jokainen nuori antaa äänensä. Siksi kannustan jokaista äänestysikäistä nuorta valitsemaan oman ehdokkaansa ja äänestämään sunnuntaina.

Vaalirahoitusilmoitus

Julkaisen tässä vaalirahoitukseni. Jokainen ehdokas voi tehdä sen etukäteen ennen vaaleja, jotta äänestäjät voivat nähdä ehdokkaan sidokset. Rahojen ilmoittaminen kertoo avoimuudesta, jolla pyritään saamaan palautettua kansan luottamusta poliitikkoihin koko tämän vaalirahajupakan jälkeen.

Koko listan ennakkoilmoituksen tehneistä ehdokkaista löytää täältä.

Listaa pikaisesti selatessa voi tehdä muutaman havainnon. Esimerkiksi kokoomuksen ehdokkaista vain yksi koko Suomessa on tehnyt ilmoituksen. Huh, mitä avoimuutta. Keskustan ehdokkaista 21 on tehnyt. SDP:n ehdokkaista kymmenen. Perussuomalaisista 20. Vasemmistoliiton ehdokkaista 17. Vihreiden ehdokkaista 144 on ilmoituksen tehnyt. (vertailu tehty 4.4. 9.20)

Arvot

Jokaisella ihmisellä on oikeus ihmisarvoiseen elämään. Kurjaa elämää ei voi perustella millään ihmisen ominaisuudella. Jokaisella tulee olla asunto, ruokaa, vettä, koulutusta ja terveyspalveluita. On yhteiskunnan vastuulla järjestää nämä, koska aina kaikki ihmiset eivät kykene järjestämään näitä. Olen politiikassa vähentääkseni ihmisten kärsimystä ja ongelmia, en lisäämässä niitä.

Ympäristöstä, maapallosta, tulee pitää niin hyvää huolta, ettei se sano sopimustaan irti. On lukuisia esimerkkejä historiasta, jolloin ihmiset ovat omalla toiminnallaan tuhonneet elinympäristönsä. Seurauksena on ollut paljon ongelmia heille itselleen. Yleensä vaikutukset ovat olleet vain paikallisia, rajoittuneet tietylle alueelle. Nykyään kuitenkin ihmiset voivat toiminnallaan aiheuttaa ongelmia koko maapallolle. Merten ylikalastus, sademetsien kaataminen, fossiilisten polttoaineiden käyttö, ydinjäte, ovat kaikki asioita jotka tuhoavat ympäristöä niin paljon, että tulevaisuudesta on tulossa vaikea. Ihmisen on opittava elämään sovussa luonnon kanssa.

Lapsilla ja nuorilla tulee olla asiat hyvin. Näin varmistetaan, että tulevaisuudessa ongelmia on vähän ja onnistumisia paljon. On väärin, jos heti elämänsä alussa asiat ovat huonosti.

Ihmisellä on oikeus toteuttaa itseään. Ihmistä ei saa tukahduttaa. Jos jokainen saa tehdä sitä, missä hän on hyvä, koko yhteiskunta hyötyy siitä ja yksilö on onnellinen.

CV

Syntynyt: 22.03.1991 Nakkila

Opinnot:

Harjavallan lukio valmistunut 2010 kevät

Lapin yliopisto sisään 2010
-yhteiskuntatieteiden ylioppilas
-pääaineena politiikkatieteet

Puoluepoliittisesti sitoutumaton yhteiskunnallinen vaikuttaminen:

Nakkilan Nuorten Hyväksi ry.
- perustajajäsen ja kokoonkutsuja 2007
- hallituksen jäsen 2007-2009
- nuorisotilavastaava 2007-2009

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – Nuva ry.
- hallituksen jäsen 2008-2009
- kenttävastaava 2008
- Concept08 seminaari, Saksa 2008
- Knowledge-based Society seminaari, Ranska 2008
- nuorisopolitiikkavastaava 2009
- edustajiston jäsen 2009-2010
-varapuheenjohtaja 2010
-yleispiirivastaava 2010

Harjavallan Nuorisovaltuusto
- puheenjohtaja 2009-2010

Puoluepolitiikka:

Lapin vihreät nuoret ja opiskelijat ry.
-puheenjohtaja 2010
-hallituksen jäsen 2011

Satakunnan vihreät nuoret ja opiskelijat ry.
-puheenjohtaja 2011

Satakunnan vihreät ry.
-hallituksen jäsen 2011

Satakunnan nuorin kansanedustajaehdokas 2011

Muuta:

TET – harjoittelu, Eduskunta 2006

Nuoret lähettiläät –kilpailu, Lions Clubs International 2009
-Nakkilan Lions Club ry:n asettama kilpailija
-Suomen osakilpailun voitto
-Euroopan tasolla jaettu 3. sija

SuomiAreena
-seuraamassa paneeleja 2008-2010
-Uhkan kesytys – suomalaiset voittoon 2010
ilmastonsuojelulla -panelistina
-Satakunnan Kansan huomioitsija 2010


Kuvaukset työkokemuksesta:

Kesätyöt:
-nurmikkojen leikkaamista -2007
-apupoikana konepajalla 2007
-rakennus- ja remontointiosastolla myyjänä 2008
-rakennustyömaahommia 2009
-rautakaupassa myyjänä 2010

Kommentti Aki Nummelinin FB-tilapäivitykseen

Johdanto: Aki Nummelin tilapäivityksessä hän vakuutti, kuinka jokainen ihminen tarvitsee 900€ tullakseen toimeen. Numero kuullosti tuulesta temmatulta ja Anne Bland lähti kyseenalaistamaan sitä ja esitti vihreiden esittämiä vaihtoehtoja. Nummelin hyökkäsi takaisin alkamalla haukkumaan vihreitä, mutta ei tuonut esille omia ratkaisuvaihtoehtojaan. Kirjoitin itse tälläisen viestin kyseiseen ketjuun:


900€ olisi kiva summa rahaa :D Nykyiset opiskeluista seuraavat tukituloni ovat siinä 440€ paikkeilla. Vihreiden perustulo on laskettu 500€.

Meillä vihreillä on hyvinkin paljon vasemmalta nousevia ajatuksia. Näemme alhaiset tuloerot tärkeinä yhteiskunnan onnellisuuden kannalta. Kannatamme progressiivista verotusta ja olisimme nostamassa yleistä veroastetta. Aina me ollaan vaadittu suuryrityksiä tilille tekemistään ympäristövahingoista ja Annekin on kunnostautunut Huittisten pohjavesihankkeen tiimoilta. Vihreiden ehdottama summa perustuloksi on laskettu niin, että se on toteuttamiskelpoinen, eikä vain jokin hatusta heitetty summa. Se, että meillä puheissa tulee välillä esiin sana "yrittäjä" on mielestäni ihan tervettä historiallisistakin syistä, koska yrittäjyys toimintamuotona on syy markkinatalouden voittoon suunnittelutaloudesta.

Itse hyväksyn kyllä muutamankertaiset tulot verrattuna ihmisten mediaaniin. Puhuttaessa kymmenkertaisista tai satakertaisista niin silloin tilanne ehkä kaipaa paikkaamista. Mun puolesta siis ihmiset saavat varakkaita, jos ovat sen eteen tehneet paljon töitä. Verotuksen tulee olla porrastettua niin, että tehdessä enemmän töitä tulojen määrä kasvaa absoluuttisesti. Omaisuuden perinnöllisyyteen pitäisi ehkä tästä syystä mielestäni puuttua.

Osakeyhtiöissä ja finanssimarkkinoilla pitäisi ottaa enemmän käyttöön samanlaista lainsäädäntöä, kuin mitä suomalaisissa eläkeyhtiöissä on. Niissähän yhtiön hallitus on yksityisellä omaisuudellaan vastuussa yhtiöstä, mikä hillitsee riskinottoa. Käytännössä siis haluaisin, että saavat kyllä tienata sieltä rahaa, kunhan pitävät järjestelmän vakaana ja kasvu-uralla. Mikäli tulee tälläiset lamat ja valtiota huudetaan apuun, niin omaisuus takavarikkoon kelvottomilta kapitalisteilta, jolloin annetaan tilaa uusien, asiat fiksusti hoitaville kapitalisteille :D ja takavarikoiduilla rahoilla hoidetaan lamaa pois alta.

Näen, että tietyn rahasumman tuijottaminen on turhaa. Rahasummat kun muuttuvat ajan ja paikan mukaan. Haluan yhteiskunnan järjestävän tai takaavan ihmisille kuusi asiaa: ruokaa, vettä, kodin, terveydenhuollon, opiskelujärjestelmän ja toimistopalvelut (eli tietokoneen, netin, tulostimen jne.). Kun ihmisillä on nämä kuusi asiaa, niin eivät he viitsi enää lähteä tekemään vallankumousta tai mellakoimaan kaduille, kuten egyptissä on tehty. Asiat olisi kuitenkin jo aika hyvin. Uskon myös, että näiden kuuden asian antaminen ihmisille hyödyttäisi yhteiskuntaa kokonaisuudessaan, koska yksittäiset ihmiset voivat käyttää energiaansa tämän päälle rakentamiseen eikä näiden itselleen hankkimiseen. Kuitenkin vaurastumisen mahdollisuus tekisi sen, että ihmisillä olisi porkkana tehdä edelleen töitä.

Me vihreät käytetään hirveästi vaivaa uusien vaihtoehtojen ja ratkaisujen kehittämiseen ja mm. tästä syystä heidät aikoinaan valitsin. Vanhaan 1970-lukuun ei voi mennä, ei ole enää Bretton Woodsin järjestelmää ja keynesiläinen talouspolitiikka joutui aikoinaan kriisiin. Uusliberalismin tarjoamat keinot ovat olleet myrkyllisiä, mutta Eurooppa on vakautettu, Kiina on sidottu taloudelliseen järjestelmään ja valtioiden välisiä sotia on todella vähän. On keksittävä keinot, joilla uusliberalismin suuntaan muuttuneessa maailmassa voidaan kelkkaa kääntää kohti myös yhteiskunnan heikompia hyödyttävään suuntaan. Se ei vain onnistu nostalgialla, vaan uusilta tuntuvien ratkaisujen keksimisellä ja ajamisella.

Miksei teiltä vasemmistoliittolaisilta tai demareilta tule ehdotuksia, millainen järjestelmän tulisi olla? Sanotaan vaan, että jotain pitäisi tehdä ja te muut ootte huonoja, mutta ette tuo vaihtoehtoja. Heitänkin nyt Aki pallon sulle, ja kerro, mitä sä itse tekisit. Eikä mitään eduskuntavaalisoopaa, jolla arvelet äänen helpoiten irtoavan, vaan niinkuin toiselle poliitikolle, jonka haluat saada vakuutetuksi ajatustesi oikeellisuudesta.

Haastattelua, väittelyä ja paneelia

Tänään ohjelmassa oli haastattelu Satakunnan Kansan Virta-liitteeseen. Haastattelusta tuli hyvin jännä, koska en ole ollut vielä yhdessäkään median käsittelyyn liittyvässä koulutuksessa. Koulutuksen puute johtaakin ehkä jopa varomattoman vapaaseen käyttäytymiseen ja jutusteluun. Jännityksen ja kauhun sekaisilla tunteilla odottelen perjantain SK:n liitettä ja sen saamaa vastaanottoa.

Juttua varten toimittaja oli järjestänyt minulle tapaamisen Porin lyseon yläasteen politiikkakerhon kanssa. Olin lukenut kerhosta viime vuonna SK:sta ja sunnitelmissani oli jo pitkän aikaa ollut käydä heitä moikkaamassa. Erityistä ohjelmaa en ollut kerhoa varten valmistellut, mutta olin tulostanut harrastus-CV:ni mahdolliseksi keskustelunherättäjäksi. Kerhon jäsen Lasse Lund tarkkuikin siihen heti todeten, että hänenkin CV:nsä näyttää samankaltaiselta. Löytyy TET eduskunnassa, nuorisovaltuustotoimintaa ja Suomen nuorisovaltuustojen edustajistoon kuuluminen. Eikös tässä siis olisi aika hyvä konsepti nuorten aktivoimiseksi?

Keskustelumme oli vapaata, intensiivistä, väittelevää, perustelevaa, intohimoista, laajaa, spesifiä, eli kaikkea, mitä poliittinen keskustelu on parhaimmillaan ja vapaimmillaan. Olisi siinä Ståhlekin naurahtanut muutamaan otteeseen keskustelumme vapautuneisuudesta ja suoruudesta.

Illalla oli paneeli nuorisosta ja nuorison pahoinvoinnista. Paneeli sujui sinänsä ihan hyvin, joskin me panelistit onnistuimme antamaan aika masentavan kuvan suomalaisesta nuorisosta. Olisi ehkä pitänyt tuoda esille sitä vähän positiivisempaa todellisuutta, jota olin osana päivällä.

Tue kampanjaa ja äänestä!

Jos koet, että ajan sinulle tärkeitä asioita ja olen sopiva ehdokas juuri sinulle, niin olet tervetullut mukaan tiimiin! Pienikin apu on tärkeä, oli kyseessä sitten vapaaehtoistyötä tai pientä lahjoittamista.

Jos haluat lahjoittaa kampanjaan, niin voit tehdä sen tästä linkistä:

http://www.vihreat.fi/lahjoita?ehdokas=15053

Voit myös ilmoittautua kampanjatiimiin:

tuki-unkuri(at)vihreat.fi
040 8454756

Muista myös äänestää! Ennakkoäänestys alkaa 6.4 ja voit etsiä lähimmmän ennakkoäänestyspaikan täältä.

Yhteystiedot


Tästä löydät yhteystietoni. Ota rohkeasti yhteyttä!

Klaus Unkuri

+358 408454756

klaus.unkuri(at)gmail.com