Kauhajoki.

Se on tapahtunut taas. Ihmisiä on kuollut tätä kirjoittaessa 11. Kriisiapua on annettu paikan päällä runsain mitoin. Päivällä ei TV:stä ole oikeen muuta tullutkaan. Jo pelkkä ajatus huomisista lööpeistä puistattaa. Seuraavia viikkoja ja jopa kuukausia tullaan keskustelemaan melkein kipupisteeseen asti nuorten pahoinvoinnista. Ihan kuin kerta ei olisi jo riittänyt. Ei näköjään.

Olen tässä samalla sekä menettänyt että vahvistanut uskoani poliittiseen vaikuttamiseen.

Alle vuosi sitten tapahtui sama asia. Keskustelua käytiin aivan järjettömästi tästä aiheesta. Ajateltiin, että asian eteen tämän takia tehtäisiin jotain. Ajateltiin, ettei Jokela toistu. Se toistui.

Kuinka paljon tätä asiaa oikeen tulee jauhaa, että sen tärkeys viimein tajutaan!!! HELV****!!!

Miksei niitä koulupsykiatreja ilmestynyt? Miksei rakenteita uudistettu tai koulutettu ihmisiä tälläiseen? Mikseivät ihmiset alkaneet välittämään toisistaan? Miksei nuoriin tutustuttu? Miksei ketään tehnyt mitään? Miksei tätä estetty? Miksi..........

Nyt se toistui. Se on minusta kaikkein hirveintä. Jokela ei sinänsä paljoa säväyttänyt minua. Miksi? Koska tiesin jo, että tälläinen tämä maailma on. Monessa maassa on jo tapahtunut tälläistä. Ei kouluammuskelussa ole mitään uutta. Afrikassa otetaan kouluja ja annetaan lapsille aseet sotimiseen. Afganistan, Irak, Georgia, Afrikka, Etelä-Amerikka...

Hä? Ai, siis nää jutut ei tapahdu valkoisille, jotka puhuvat suomalais-ugrilaista kieltä ja jotka asuvat kartalle piirrettyjen viivojen sisällä, jossa lukee myös SUOMI. Ai, no, ei kai niillä sitten ole MITÄÄN merkitystä. Siis tälläinen kouluammuskelu Jokelassa on AIVAN OMAA LUOKKAANSA. Kai se niin sitten on.

Kouluammuskelu on hirveää. Ihmisten tappaminen on hirveää, mutta ei mitenkään poistunut tästä maailmasta. Nykyään tapetaan enemmän ihmisiä kuin koskaan ennen. Tämä ei ole mitenkään hyväksyttävää.

Nyt tässä Kauhajoen tapauksesta olen järkyttynyt. Luulin, että Jokela oli yksittäistapaus ja että sen takia ryhdyttiin toimiin, mutta ei ryhdytty. Pitikö sen tapahtua toistamiseen, ennen kuin ihmiset tajuavat sen tärkeyden? Mitään ei tehty, joten miksi uskoisin politiikkaan enää?

Uskon siihen edelleen, koska ihmiset ovat siinä avainasemassa ja minä olen ihminen. Haluan vaikuttaa. Haluan muuttaa asioita. Haluan itse pitää huolen, että tämä ei toistu. Haluan auttaa ihmisiä miten voin. Uskon politiikkaan, koska pystyn ainakin itse pitämään huolen, että asioita tapahtuu, pyrkimällä olemaan yksi päättävistä. Päättäjänä pystyisin vaikuttamaan tähänkin asiaan. Siksi olen kiinnostunut politiikasta. Silloin voin auttaa ihmisiä.

Tässä muutama klippi aiheeseen liittyen:
Kun maailma liukui pois
http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-100317
Alkoholin arvet, osa 1
http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-100448
Alkoholin arvet, osa 2
http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-100447
Valoja ja varjoja, osa 1
http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-100362
Valoja ja varjoja, osa 2
http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-100360

Ei kommentteja: