Kaksi kokousta lennosta

Päivän ensimmäinen kokous oli Satakunta Unelmaa Foorumin, SUF:in (myöh. Suf). Kokouksessamme oli Satu Ahlman Sinisestä Sagasta konsultoimassa meitä eli vähän potkimassa porukkaa jotain toimintaa.


Ollessani viime viikolla Sadulla työharjoittelussa sain idean harjoituskokouksista. Johtuen siitä, että suffelit ovat olleet hyvinkin passiivisia viimeiset pari vuotta, siirtyminen päätöksiävaativaan tilanteeseen oli hankalaa edellisessä kokouksessa. Kokousharjoituksen idea on saada tällä porukalla luotua kuvitteellisessa kokouksessa päätöksiä nopealla temmolla ja näin saadaan porukka tottumaan reippaaseen päätöksentekoon ja sitä kautta sitä toimintaakin syntyy.


Ensimmäinen kokousharjoitus oli minun tekemäni ja siinä oli taloyhtiön Utopistinen Idylli Oy:n taloyhtiön kokous. Asukkaille oli valittu mielipiteet joita heidän piti toteuttaa kokouksessa. Esim. Yksi halusi pitää ilmoitusasioissa puheen kuolleelle kissalleen, toinen halusi kiinteistön katosta pinkin ja kolmas halusi pikkujoulut Kalajoen hiekkasärkille. Kokouksen tempo oli parempi kuitenkin kuin ennen, mutta se oli edelleen suht lunkki. Toisessa kokouksessa, jossa taas päätimme opiskelijatalon katon maalaamisesta minut valittiin puheenjohtajaksi, koska minulla oli ”objektiivinen näkemys asiasta”. Harjoitus sujui ihan hyvin (tietysti :P).


Heti kokouksen päätyttyä menin juna-asemalle josta lähtikin vartin päästä juna Tampereelle, jossa minua odottaisi Nuva ry:n hallituksen viimeinen kokous ennen liittokokousta. Katseltiin lukuja, päätettiin avata pääsihteerin ja järjestösihteerin haut, katsatettiin piirien tilanne, katseltiin ja ilmoiteltiin missä ihmiset olivat olleet, haetaan lanukerahaa, mennään kouluttamaan, on tullut jäseniä, muutettiin työsopimuksen nimi työsopimuksen liitteeksi, edustajisto tapaa presidentin, muistakaa Vaikutteed dl:t, saksalaiset tulevat huippikseen, tehdään muutoksia periaate- ja tavoiteohjelmaan. Itse annoin selostuksen Kaakkois-Suomen piirin tämänhetkisestä tilanteesta ja ensimmäisestä kokouksesta. Otin myös muutamia kohtia periaate- ja tavoiteohjelmassa esille ja ehdotin muutoksia.


Kotiin pääsin n. 12.00. Jippieee!! Ei nyt, ihan kiva päivä tämä oli.

1 kommentti:

Satu Ahlman kirjoitti...

Klasulle kiitokset hyvästä kokousteluharjoitusideasta sekä TET-viikosta. Tästä miehestä kuullaan vielä!