Europa-forum at Tampere

Tänään alkoi Euroopan lions-yhteisön kokoontuminen Tampereella Tampere-talolla.

Olen osallistunut Nuoret lähettiläät -kilpailuun. Suomen kilpailu on jo läpikäyty ja pääsin jatkoon Euroopan tasolle. Itse kilpailu on vasta huomenna, mutta tulin jo tänään, koska täällä saattaisi tapahtua jotakin jännää tai sitten voisin kuulla jotakin mielenkiintoista ja koska Martti Ahtisaari pitää avajaisissa puheen. Tässä lisätietoa itse kilpailusta:

http://www.europaforum2009.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=88&lang=fi

Ennakkoaavistuksen mukaisesti koko talo oli täynnä pukumiehiä ja -naisia. Aavistuksen takia olin ottanyt kyllä puvun mukaan, mutta olin vielä ihan farkuissa ja kauluspaidassa. Koin erottuvani joukosta.

Ensimmäiseksi olin luennolla, jossa puhuttiin Nuoret suomalaisessa yhteiskunnassa. Nappasin muutamia otteita Tommi Hoikkalan esityksestä. Jossain istunnonloppupuolella juontaja kysyi, että onko tässä yleisössä ketään alle 30-vuotiasta. Innokkaasti nostin käteni ja vilkaistessani ympärilleni havaitsin, että taisin olla ainoa joka niin teki. Juontaja viittoikin sitten minulle, että minun täytyisi pitää puheenvuoro. Niin pidinkin ja sen jälkeen lions-yhteisö tuntisi minut nimellä ”the young man”.

Luennon jälkeen halusin käydä majoituksessa viemässä kamppeet pois. Kysyin, että lähteekö täältä jotain joukkokyydityksiä majoitukseeni, joka oli jokin ”ruusendaal”. Tälläisiä joukkokyydityksiä ei ollut, mutta VIP-taksillä kuulemma pääsisin. Pääsin sitten hotellille, joka olikin Rosendahl, ja vaihdoin siellä puvun päälle. Nyt vaivautuneisuuteni hävisi.

Illalla olivat nämä avajaiset, joissa kannettiin lippuja sisään ja laulettiin lauluja. Tämän lisäksi Martti Ahtisaari piti puheen, jonka laitoin digitaaliselle ääninauhurille. Puheessaan hän povasi Euroopan tarvitsevan ihmisiä, jotka ovat ovat valmiita katsomaan Eurooppaa kokonaisuutena ja tekemään päätöksiä, jotka ovat Euroopan, eikä vain jokaisen oman itsen, edun mukaisia.

Avajaisten jälkeen olivatkin hillityt pippalot. Siellä Satakunnan leijonat bongasivat ja kierrättivät minut kättelemään kaikki paikalla olleet isot lions-kihot. Tässä vähän kuvia:


Vasemmalla Satakunnan piirikuvernööri, hänestä oikealla kansainvälinen, eli koko maailman leijonien varapresidentti, sitten minä ja äärimmäisenä oikealla entinen Suomen presidentti.


Näytetään nyt toinenkin kuva Wing- Kun Tamista.


Tässä minusta oikealla välittömästi edellinen kansainvälinen presidentti.

Niin että kannattaa laittaa sinunkin klubisi ilmoittamaan kilpailija niin voit saada sen kättelemään järjestösi isoja kihona. Nii.

Ei kommentteja: