Nakkilan nuorten hyväksi ry:n profiilin nosto

Nuorten tilassa me tehtiin Helin (yhdistyksen puheenjohtaja ja demarivaltuutettu Nakkilassa) kanssa "toimintasuunnitelma" sille, mitä me tehdään sen Nakkilassa olevan nuortentilan kanssa. Haluan esitellä sen lukijoille ja jos teidän mielestänne siinä olisi jotain huomioimisen arvoista, niin kertokaa.




NNH:n profiilin nosto


Ongelma: Tilassa ei käy tarpeeksi porukkaa. Syitä: 1. viestintä kusee, 2. tila vain kahdesti viikossa auki, 3. tila ei ole nuorisotilamainen

Ratkaisu nr 1: nostetaan viestintä uudelle tasolle. Tehdään raflaava mainosteksti, Klaus (1/2h);
"biljardi, bingis, pöytäfutis, ilmainen kahvi, kioski". Lähetetään teksti tutulle graaffiselle suunnittelijalle, joka tekee siitä toivottavasti mainoksen, Klaus. Heli levittää tätä mainosta pitkin Nakkilaa ennalta sovittuihin kohteisiin (1h), kuten Onnipekka, Siva, liikuntahalli, koulut, jääkiekkokaukalo.



Ratkaisu nr 2: lisätään iltoja. Ongelmia: valvojia ei ole tarpeeksi, Klausin ja Helin resurssit eivät riitä. Ratkaisuja: kunnanvaltuutettujen mukaan otto. Arvioita kuinka monta lähtee mukaan, realistinen tavoite: 3-4. Heli puhuu asiasta demarien valtuustoryhmälle. Kunnan kautta kirjeet lopuille valtuutetuille (3h). Kirjeeseen: toimintakertomus, mainostusta, historiaa jne.
Kohdistetaan todennäköisimpiin puhelinsoitto 15 min/per henkilö, Klaus soittaa, Heli selvittää potentiaaliset ja hommaa yhteystiedot. Tehokoulutus paperi valvojille tilan valvomisesta, silloin ei mun tai Helin tarvi olla apuna.



Ratkaisu nr 3: Yritetään vakinaistaa nuortentila. Ongelma: lautakunnassa ei nyt ole ketään, joka ajaisi aktiivisesti meidän etujamme. Ensi maanantain jälkeen tiedämme tilanteen, kun uudet nlautakuntapaikat on jaettu. Nuorisotoimi kärsii kirjastolle. Nuorisosihteerillä ei ole resursseja ajaa meidän etuja tehokkaasti lautakunnassa tällä hetkellä. Kuntaliitos lamaannuttaa paljon kehitystyötä. Ratkaisu: jos meillä käy tuuri maanantaina, niin me saadaan joku puoltamaan meitä lautakunnassa -> täytyy lobata tätä henkilöä. Jos näin ei käy, niin yhdistys voi tehdä aloitteen kunnalle ja lobata valtuutettuja -> pirusti enemmän hommaa. Nuorisovaltuuston perustaminen tulisi tehtä ja aktivoida nuoret. Minulla on sellainen haju, että Nakkilassa voisi olla kiinnostuneita. Nuorisovaltuusto voi mahdollisesti saada läsnäolo ja puheoikeuden lautakunnassa, joka auttaisi asiaamme merkittävästi. Nyt harmittaa kun en ole asiaa jo hoitanut.

No, miltä kuullostaa?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

silloin kun Nakkilan nuorin kunnanvaltuustolainen valittiin, hän ainakin kovasti markkinoi itseään nuorten asioiden ajajana lehdissä. Eli kannattaa varmaan häneenkin koittaa vedota :). Hyvältä kuulostaa, tosin en nyt tiedä oliko tuo slogan niin kovin raflaava ;)