PEP-ohjelma

Mä en tiedä mikä mulla on oikein näihin eri lyhenteisiin... Kuitenkin, kyseessä on Persional Efficiency Program (PEP) joka on jonkin yrityksen joskus vuonna 2000 käyttämä yksittäisen työntekijän tuotannonnosto-ohjelma. Yritys on kansainvälinen, joten kyllä tämä on varmaan ollut todella toimiva. Kirjasta (Karry Gleeson; Toimi heti, Lopeta lykkääminen) käy tosin ilmi, että minulle ilmiselvää teknologiaa oltiin vasta ottamassa käyttöön. Siksipä ei tuon yrityksen nettisivuilta löytynyt juuri tämän nimistä koulutusohjelmaa. Uudemmat on kai päivitetty teknologian osalta.
'
Kirjan idea on yksinkertainen. Ensin tulee opetella tekemään asioita heti. Sitten täytyy opetella suunnittelemaan työskentelyä esim. päivä-, viikko-, ohjelmilla jotka tehdään strategioiden ja päämäärien perusteella ja sitten vain toteutetaan suunnitellut asiat. Yksinkertaista.
'
"Kun pureutuu oikein tarkkaan ”menestyä” sanan merkitykseen, huomaa sen tarkoittavan yksinkertaisesti suunnitelmien läpiviemistä.” F.W. Nichol.
'
Niin. Mä kokeilin tätä systeemiä sitten käytännössä. Aloitin tiistaina hoitamalla muutamia asioita, jotka olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten. Huomasin kuinka paljon pikkujuttuja mulla onkaan tekemättä. Keskiviikkoaamuna tein päiväohjelman, jota sitten pyrein noudattamaan. Jonkin verran se kusi, muttei kovin pahasti. Laitoin hyppytunnille 75 minuutin suunnitteluvarauksen ja sen aikana suunnittelin, miten aion lukea filosofian reaaliin. Huh. Suunnittelin myös muutamia koulujuttuja. Huh. Tajusin, että olisin suossa, jos en olisi lukenut tätä kirjaa toista kertaa. Ja tällä kerralla oikeasti alkamaan elämään sen mukaan. Huh.
Myös tämän päivän suunnittelin aamulla. Tänä aamuna tosin suunnitelma on kussut aivan armottomasti. Rehellisesti sanottuna, sitä ei tullut noudatettua lähes lainkaan. En kuitenkaan aio lannistua!
'
Mikään maailmassa ei voi korvata sitkeyttä. Ei lahjakkuus; epäonnistuneita lahjakkaita ihmisiä on kaikkialla. Ei nerous; väärin ymmärretty nero on suoranainen käsite. Ei koulutus; maailma on täynnä koulutettuja hylkiöitä. Vain sitkeys ja päättäväisyys yltävät mihin tahansa.” Calvin Coolidge, USA:n 30. presidentti.
'
Tänään sain myös vastauksen yhdeltä Satakunnan kansan kolummistiltä, Heikki Rantalalta, jolle lähetin sähköpostia ja ehdotin tapaamista, koska halusin jutella eri puolueista. Ilahtui siitä, että näköjään joku oli hänen ja kolummeista vastaavan toimittajan lisäksi lukenut hänen kirjoituksensa. Hän ehdotti, että tavattaisiin lauantaina. Yllättävän aikaisin siis.

Ei kommentteja: