Pullovesi 2/2

(Jatkoa blogitekstistä Pullovesi 1/2)



Niin alkaa jännittävä kampanja pulloveden kieltämisen jatkumisen vai lopettamisen puolesta. KYLLÄ (K): jatketaan kieltoa. EI (E): kielto lopetetaan.



K:t pitävät voittoaan varmana. He eivät keksi sille mitään syytä, miksi ihmeessä ihmiset haluaisivat olosuhteet huomioonottaen juoda pullovettä. Suomessa (paitsi kehä kolmoselta ja Nokialta) saa pullosta parempaa vettä, kuin muualta maailmasta. K:t ajattelevat, että järkisyyt ovat kiellon puolella, kuten että hanavettä voi pullottaa kotona ja sitten kantaa mukana. Sitä paitsi, jos asiasta täytyy saada jotain varmentavaa tietoa, niin netistä sitä löytyy. Ihmiset kyllä ottavat selvää asioista ihan itse ja oma-aloitteisesti.



E:t eivät aio jättää äänestystä näin heikolle tolalle. He aloittavat kampanjoinnin puolta vuotta ennen K:oita. Ulkomaisilta pullovesiyhtiöiltä saamillaan varoilla he aloittavat "kolmen teesin kampanjan".


  1. Ihmisellä on oltava vapaus valita, mitä hän kaupasta ostaa. Kielto rajoittaa ihmisen valinnanvapautta. Miksi ihmeessä Kokista ja Pepsiä saa kaupasta muovissa, mutta vettä ei?

  2. Koko kielto on naurettava ja kansanäänestyksen pitäminen tälläisestä asiasta kertoo jo jotain suomalaisesta yhteiskunnallisesta elämästä. Äänestä EI protestiksi tälläiselle järjettömälle systeemille.

  3. Äänestä EI kun et tiedä, mille sanot KYLLÄ.

Etenkin viimeinen kohta saa suomalaisten harmaat rivit aktiivisiksi. MTV3:lla, Nelosella ja SUBilla parhaaseen katseluaikaan näytetyt viidentoistaminuutin videot, joissa kestoteema on se, että ihmisiä ei tiedoteta siitä, mistä heidän tulisi äänestää ja siksi heidän tulisi sanoa EI. "Älä ostaa sikaa säkissä". "Se on hyppy tuntemattomaan". "Päätöksen seurauksista ei olla varmoja".


K:t nauravat räkämäisesti tälläiselle asenteelle, mutta kun kansanäänestystilannetta aletaan analysoimaan EI-puolelle suotuisalta kantilta Ajankohtaiselta kakkoselta, vetää se K:oiden ilmeet vakaviksi. Ihmiset eivät todellakaan tiedä, mistä tässä äänestyksessä on kyse ja aikovat siksi äänestää EI.


K:t aloittavat kampanjansa aivan liian myöhään vasta kolme kuukautta ennen äänestyspäivää. Viimeiset kuukaudet K:t ja E:t käyvät kiivasta väittelyä keskenään. E:illä on kuitenkin ylilyöntiasema. Jos kohta 3 ei saa ihmisiä heidän puolelleen, niin väittelyissä E:t käyttävät ykköstä. K:oiden alkaessa tosissaan väittelään asiasta, pystyvät E:t käyttämään käyttämään kohtaansa 2, eli osoittamaan koko väittelyn mielettömyyden.


Viimein äänestyspäivänä, tulos ratkeaa. E:t ovat voittaneet. Hurraa, pullovesi on taas täällä. Ihmiset itkevät vaalinvalvojaisissa ja juovat, mitäs muutakaan, kuin pullovettä.


Hallitus on tiukan paikan edessä. Pullovesi tulisi taas laillistaa, mutta arvovaltaa on menetetty. Ihmisille ei ole kerrottu, että koska pullovettä ei ole tuotu ulkomailta, on rahaa jäänyt kotimaahan ja näin Suomen valtio on saanut jonkin verran lisää verotuloja. Suomalaisten kansanterveys on myös kohentunut, kun ihmiset ovat alkaneet juomaan puhtaampaa kraanavettä. Hallitus haluaisi pitää nämä asiat, mutta ulkomaiset pullovesiyhtiöt ovat valmiita tulemaan markkinoille. Lobbauksen avulla hallitus siirtää asian vaalien yli, jotka ovat puol vuotta myöhemmin pullovesi kansanäänestyksestä. Tällä välin pullovettä saa ostaa vain rajoitetuin erin Alkosta.


Vaalien alla vesipulloyhtiot ostavat kiivaasti kaikista eri puolueista olevilta ehdokkailta kovaan hintaan tauluja ja muutaman tuhannen euron illalliskortteja. Vaalien jälkeen kaikki puolueet ovat yhtä mieltä siitä, että kansanäänestystä on noudatettava ja kaikki rajoitukset pulloveden myynnistä poistetaan.


Näin meillä Suomessa.


The End.

Ei kommentteja: