NUVA ry:n hallituksen 2009 järjestäytymiskokous

Viikonloppuna pidettiin tälläinen. Tavoitteena oli tutustua toisiimme, sekä kertoa kaikkea tarpeellista järjestön käytännön järjestelyistä. Jaoimme myös vastuualueet. Eli käytännössä järjestäydyimme (heh).

PJ:mme Sini oli antanut meille tehtäväksi pitää puolen tunnin diaesityksen jostakin aiheesta. Pidin nuorisolaista, josta osaankin kertoilla nyt sitten kaikenlaista. Esitykseni oli paljon parempi kuin viimevuotinen...

Tämän vuoden ykköshaaste on piirijärjestöjen perustaminen ja kenttätyö. Varapuheenjohtajat ottavat vastuulleen piirijärjestöjen perustamisen ja piirit jaettiin hallituksen ja puheenjohtajiston kesken niin, että jokaiselle on oma alue, johon kuuluu soitella ja sen semmoista.

Tehtäviä eriteltiin myös hallituksen jäsenille. Henri tulee kehittämään meidän jäsenistölle lisää palveluita. Hanna on meidän kv-vastaava. Lauri on mukana perustamassa piirejä. Anna M. järjestää meidän liittokokousta. Anna S. hoitaa meidän järjestön "ruotsinkielistämisen".

Minä taas vastaan nuorisopolitiikasta. Se oli viimeinen homma, joka jäi jäljelle, joskin olin toivonut sitä salaa itselleni... Jäljellä oli enää minä ja Henri, nuorisopolitiikka- ja jäsenistövastaavan hommat. Sitten Sini julisti: "Saatte sitten tapella kumpi saa kumman". Henri huusi välittömästi "JÄSENISTÖ!!" ja mä "JEEEE!!!". Molempien toiveet täyttyivät.

Olen ihan kieseissäni tästä hommasta. Tehtävänanto oli yksinkertainen:
  1. Seuraa maailmaa.
  2. Kerro hallitukselle, mitä maailmalla tapahtuu.
  3. Tee kannareita.

Tehtäväni on nyt tehdä aloitteita siitä, mitä Suomen nuorisovaltuustojen liitto voisi olla mieltä mistäkin asiasta.

Jos tätä blogia sattuu joku seurailemaan, niin olen enemmän kuin kiinnostunut kuulemaan, millaisia asioita voisin ottaa puheeksi tai saada jopa ulostuotua maailmalle.

5 kommenttia:

Lauri M. kirjoitti...

Mutta eikö nuorisoon tee suuremman vaikutuksen esittelemällä aihealueiden moninaisuuden rikkautta? Luoda ajatusmallien kanavia, miten aiheisiin voisi tarttua. Tiuha nuorisovaltuuston kokouksien raportointi (muun muassa) ei välttämättä ole niin tehokas keino. Neuvoni olisi: rikkaampi vaihtoehtojen ja näkemysten skaala! :)

Anonyymi kirjoitti...

Miksi kaikki nuorisovaltuuston liiton hallituksen jäsenet ja työntekijät ovat kokoomusnuoria? Luulisi, että nuorissa on muitakin kuin kokkareita. Noloa toimintaa.

Klaus kirjoitti...

Kaikki Suomen nuorisovaltuustojen liitto - Nuva ry:n hallituksen jäsenet eivät ole kokoomuslaisia. Jäsenet löydät tästä http://www.nuva.fi/YhteystiedotspanidNavigationEndspan/Hallituksenyhteystiedot/tabid/932/language/fi-FI/Default.aspx
Jos haluat tiedustella asiaa suoraan, voit soittaa vaikka jäsenet läpi tai lähettää sähköpostia.
Hallituksessa minä ja Hanna olemme vihreitä ja Anna S. on sitoutumaton. Totta, molemmat työntekijät ovat kokoomuksen jäseniä, mutta heidän palkkaamisensa on tehty pätevyyden mukaan, koska olen ollut haastattelemassa heistä toista.

Hallitusvaalissa jokaisella Nuva ry:n jäsenellä on ääni, eli käytännössä sinäkin voit tulla sinne äänestämään ei-kokoomuslaista jos haluat. Käytännössä tämä tosin tarkoittaa, että kun paikalle tulee 200-250 nuorta, joista tosin kaikki eivät ole jäseniä, ja joiden ikähaarukka on 13-19 vuotta, niin siinä tilanteessa äänien diilaaminen on ollut käytännössä mahdotonta. Valinnassa suurin merkitys on hallituspaneelilla, jonka perusteella suurin osa tekee äänestyspäätöksensä. Hallitukseen voi myös mennä ehdolle kuka tahansa jäsen. Tälle vuodelle haki 16 ehdokasta. Panelisteilta ei yleisökysymyksenä kysytty heidän puoluekantaansa, mikä kertoo näiden 200-250 ihmisen kiinnostuksen siitä, mitä puoluetta ehdokkaat edustavat. Yleensä se on kysytty, ja joka kerta marginaalista porukkaa lukuunottamatta sitoutumaton jäsenistö olisi voinut olla äänestämättä kokoomuslaisia, mutta viime vuonna se ei edes kiinnostanut. Eniten ääniä sai tälle vuodelle Hanna ja toiseksi eniten minä. Vaalitapa on sellainen, että äänestäjä antaa kuudelle henkilölle jokaiselle yhden äänen ja täten muodostaa oman unelma-hallituksensa. Puheenjohtajan paikoista ei ole ollut tarvetta pitää näinä kahtena vuotena kun minä olen ollut mukana tarvinnut pitää vaaleja.

Kaikki hallituksen jäsenet eivät siis ole kokoomuslaisia, eikä ääniä käytännössä vuosikokouksessa diilata. Jos haluat lukea Nuva:n puheenjohtajan mielipiteen asiasta, niin http://nuva.istart.fi/tabid/923/xmmid/2543/xmid/5795/xmview/2/Default.aspx Tuossa tekstissä on viittaus vaalikulttuuriin, mikä mahdollisti sen, että tulin ensimmäistä kertaa valituksi täysin perämettästä :)

Toivottavasti tämä selvensi asiaa :)Tietosi ovat olleet tähän asti perätön huhu ja sellaisen olemassa olo on minustakin noloa, mutta toivottavasti voit tästä lähin auttaa meitä sen deletoimisessa. Siis tuollainen huhuhan ei poistuisi, vaikka ensi vuodeksi tulisikin sellainen hallitus, jossa ei olisi yhtään kokoomuslaista :) Jos et usko mitään mitä olen tässä sanonut, tule ihmeessä seuraamaan vuosikokousta Vantaalle tänä vuonna ja totea tämä mitä olen tässä selvittänyt itse. Tervetuloa.

Anonyymi kirjoitti...

Erehdyit sanomaan sanan pätevyys? Avaappa hiukan sitä. Mitä se käytännössä tarkoittaa nuorivaltuustojen liiton mielestä? Riittääkö pääsihteerin pätevyysvaatimuksiksi kokoomustausta ja taideopinnot yliopistossa? Liittonne tarkoitus on varmasti hyvä, mutta niin kauan kuin avain työntekijöiden pätevyys on edellämainitun tasoinen, niin liittonne polkee paikoillaan. Asiantuntijoitakin olisi saatavissa. Mielestäni epäsopivaa käytöstä liitolta tämä nykytoiminta, joka luokittelee itsensä puolueettomaksi ja saa vielä valtionavustusta.

Klaus kirjoitti...

Huomaan, miksi olet anonyymi etkä halua osoittaa, ketä todellisuudessa olet. Tuollaiset tiedolliset puutteet voisivat nolottaa jos tietäisit että voisit jäädä niistä kiinni.

1. Meillä ei ole työntekijää, joka opiskelisi taidetta yliopistossa.

2. Viimeisen kolmen vuoden aikana valtionavut ovat nousseet yli sata prosenttia 90 000 euroon vuodessa. Se on enemmän kuin yhdelläkään poliittisella opiskelijajärjestöllä. Myös juuri nyt on menossa uudenlainen tapahtuma, VAAKA, josta voit lukea nettisivuilta, jos viitsit. Ensimmäinen piirijärjestö on myös perustettu. Uudenlainen pysyvä hanke, Edustajisto, on käynnistetty ja siinä on nyt edustus yli 45 kunnasta. Nuva ry. siis tekee kaikkea muuta vuonna 2009, kuin polkee paikallaan. Tuloksen perusteella työntekijöiden pätevyys on siis hyvä.

Puolueettomuuteen olenkin jo kommentoinut.

Suosittelisin, että alkaisit käyttää nimimerkkiä, koska päästäkeksittyjen väitteiden kirjoittelu blogiini puol kolmelta yöllä on kaikkea muuta kuin uskottavaa vaikuttamista.