Pullovesi 1/2

http://www.pullovesi.fi/

Mitä jos vaikka... pullovesi kiellettäisiin lailla? Valinnanvapauden rajoittamistako? Vaiko yritysten rahanlypsännän rajoittamista? Vapaiden markkinoiden rajoittamista? Liian byroktaattista? Hmm.

Kuitenkin pulloveden kielto johtaisi sen myynnin räjähdysmäiseen kasvuun. Ihmisten joisivat ulkomailta tuoltua pullotettua vettä, koska se on kiellettyä ja jännää. "On se jännä". Vironreissut, ruotsinreissut, salakuljetus. Alaikäiset joisivat discoissa vettä, koska siitä tulee niin aikuinen olo ja se on kovismaista. Yhtäkkiä se ei olekaan viini, mitä mennään kittaamaan Ranskaan, vaan Evian.

Sitten tehtäisiin kuitenkin poikkeuksia lainsäädäntöön, kuten että pullotettua vettä saa tuoda omaan ja muutamien kavereiden käyttöön. Sitten Ministeri Thörs protestoi julkisessa tiedotustilaisuudessa pullovesikieltoa tuomalla Ranskasta Eviania monta pulloa ja juomalla se tilaisuuden aikana. Syytä hän ei tähän kerro, mutta sen oletetaan olevan protesti sille, että Suomi ainoana EU-maana on kieltänyt veden pullottamisen myyntitarkoituksessa.

Myyntikielto on johtanut siihen, että nyt suomalaiset salakuljettamisen lisäksi alkavat tislaamaan vettä metsissä ja kerrostaloissa. Tämän takia syttyy vuosittain muutamia metsä- ja kiineistöpaloja. Tislattu vesi laitetaan pulloihin, joiden jälkeen se viedään "salajuottamoihin", joita poliisit joutuvat säännöllisin väliajoin ratsaamaan, jotta tämä laiton toiminta saadaan kitkettyä kansan keskuudesta. Tislauksen taito kuitenkin liikkuu nopeasti mese- ja nettiskeskusteluissa, ja youtube on pullollaan tislausta kuvaavia videoita. Ministeri Linden alkaa tässä vaiheessa ajamaan poliisille oikeuksia näiden nettisivujen sensuroimiseen ja viestintäohjelmien keskustelujen tallentamiseen ja tarkkailuun. Koska osa mese-keskusteluista on voitu tallentaa tietokoneelle, tulee poliisille antaa myös oikeus internetin välityksellä tarkkailla ihmisten tietokoneita. Yrityksiin tämä lainsäädäntö ei yllä, koska muuten yrityssalaisuudet olisivat vaarassa.

Aikaa myöten alkavat gallupit huutamaan pulloveden uudelleenlaillistamista. Hallitukseen kohdistuu suuria paineita toisaalta laillistamiseen sekä toisaalta kiellon ylläpitämiseen. Loppujen lopuksi hallitus päättää järjestää asiasta kansanäänestyksen, onhan kansanäänestys demokratiaa (=kansanvaltaa) puhtaimmillaan. Vesipulloyritysten ahkeran lobbaamisen seurauksena poliitikot tekevät seuraavanlaisen äänestyskäytännön: KYLLÄ; kielto säilyy, EI; kielto kumotaan.

Miten tämä jännittävä saaga jatkuu?
"Jatkuu joskus myöhemmin kirjoitettavassa blogitekstissä"

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska video sinänsä, mut en tunne ketään suomalaista joka ostaisi aktiivisesti pullovettä. Se on sit taas eriasia, jos liikuskelee ulkomailla missä toi kraanaveden laatu saattaa olla hieman ala-arvoista Suomen veteen verrattuna. Hauska ajatus on sullakin ollut sinänsä tossa kirjotuksessa, mut en kyllä usko, et tommonen kieltolaki tulis koskaan voimaan. Mut otit tosiaan hauskoja puolia siitä esiin, mitä tapahtuisi, jos tommonen kielto tulis. Luultavasti noin voiskin tapahtua. Aika mitäänsanomaton kommentti, mut täytyy mennä. Odotan innolla seuraavaa osaa. :D